Aerial In

Input és Output - Akik látják és akik alkotják - Média és Kultúra

A Dal 2017 - harmadik válogató

2017. február 05. 11:40 - axeleda

A tegnapi adással lezárult a bemutatkozás és kialakult a középdöntő dalainak sora. Akik most szombaton továbbjuthattak, ők Radics Gigi, Pápai Joci, Tóth Gabi, Berkes Olivér és Závodi, The Couple és a közönség által a Soulwave.

adal3.JPG

Végignézve a dalokat, a továbbjutásuk sorrendjében, a következőket lehet elmondani. Az első énekesnő Radics Gigi, aki egy íves, filmes hatású dalt énekelt. Amit megemlített a zsűri: előadásmódja nagyon vonzó volt. Olyan nagyszerűen énekelt, hogy ez akár nem csak Magyarországon szólna jól! A produkció nagyon szépen össze van állítva, és hát igen, a még csak 20 éves Gigi, aki megint bámulatba ejtett minket.

A következő, és a műsorban az utolsó, Pápai Joci. Népdalos - romás dallal jutott tovább, mellé még egy táncoslány is lejtett egy olyan táncot, ami elképesztő volt. Így a kettő együtt és az ősi cigány hatás nagyon jó, minőségi produkciót adott.

Tóth Gabi egy új dolgot hozott a köztudatba, ami őt illeti. A népdalba oltott popzene, amit ő írt, sárgarigóval és népi dalszöveggel, egy teljesen más Gabit mutatott be. Szerintem ez így egész jó és szerethető is, de olyannyira más és szokatlan, hogy azért hiányozni fog a régi rokker Gabi is. Egyébként az énekesnő majdnem Totova néven indult, úgy látszik, ez a név nem jött be.

Berkes Olivér és mellé a billentyűs Závodi egy jó párost alkotott. A zene érdekes, mellé Olivér jót énekelt, és még sikoltott is. A zongora lángba is borult egyszer, a hatás megvolt!

A The Couple és az énekesnője, Eszes Viki egy modernkori balladát hozott el. Annyira különös az énekhang és a zenei világ, hogy ez abszolút elhozta az eredetiséget.

Végül pedig a közönség által beválasztott Soulwave és a Kalandor c. száma. Ez a dal már több hete szól a rádiókban, így nekem is bevésődött a fejembe, és nagyon tetszik. Igazi sláger zene, legalábbis a dallama nagyon beivódós. A zsűri kicsit alulértékelte, a közönség pedig felértékelte. Ezt az ellentétet több dalnál is megfigyeltem, valahogy a zsűri és a közönség időnként ellentmond egymásnak.

Még azért van egy-két dal, ami nem csak szerepelt, hanem jó is volt. Itt van például az első előadó, Fedor Kyra. Ő eddig a háttérben énekelt, most a középpontba került, első saját dalával. Nagyon dögös volt, berúgta az ajtót, és az énektudása, egyszerűen szuper! A másik Sapszon Orsi, aki egy régies filmzene és sanzon hatású dalt hozott, szintén értékes alkotás az ő dala. Még amit nem felejtettem el, Muri Enikő dala. A címe nagyon izgalmas: Jericho. A dal ennek ellenére inkább könnyedebb jellegű, vidám, pörgős szám, ami nagyon jól szólt, Enikő klasszul szerepelt, nem gondolta túl magát, laza volt! Jerikó falai leomlottak, a meglepetés viszont elmaradt. S bár az énekesnő nem jutott tovább, ez egy emlékezetesebb pillanata volt.

Most a középdöntők jönnek. Az idő függvényében őket is kiértékelem majd.

komment
Címkék: 2017 A Dal

A bejegyzés trackback címe:

https://aerial-in.blog.hu/api/trackback/id/tr4212183880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása