Aerial In

Input és Output - Akik látják és akik alkotják - Média és Kultúra

Új formában a Médiaklikk

2016. május 23. 20:08 - axeleda

Pár napja a közmédia multmédiás portálja, a Médiaklikk új formát öltött. Reszponzív megjelenést kapott, sötét színvilág lett, izgalmas az arculat. Vajon hogyan sikerült?

mediaklikk_3.PNG

Pár hónapja itt, az Aerial In blogban már volt szó erről az oldalról. Akkor a viszonylagos lemaradása is szóba került, mert nem volt mobilbarát és egyes helyeken még Flash bővítményt használt, ráadásul a teljesítményével is voltak gondok. Ez megváltozott most az új arculattal.

Röviden összefoglalva: sok-sok információ található a megújult oldalon egyetlen helyen, akár hírekről, akár multimédiáról esik szó. A csatornák oldalai tematikus megjelenéssel rendelkeznek, a rádiók rádiósabb, a tévék tévésebb elrendezéssel.

mediaklikk_tematikus_petofi.PNG
Az oldalak megjelenése sok javulást hozott, izgalmas a dizájn, azt hiszlem kielégíti a XXI. század világát, ez már elég 2016-os. A teljes Médiaklikk szerkezete nem változott olyan jelentősen, mint a dizájn. Inkább "front-end" oldalon látható fejlődés. A Műsorok A-Z lap, a Médiatár hasonló maradt, javításokkal.

mediaklikk_reszponziv_m2.PNG

És mobilbarááát!!!!

Ami viszont kis technikai észrevétel, a teljesítménnyel kapcsolatos: a lapok picit hézagosan töltenek be, nem szépen simán, látszik, ahogy összerakódik. Néha ki is villan a szöveg formázatanul betöltés közben.

mediaklikk_tolt.PNG

Oldalváltáskor, betöltés közben csak ennyi látszik az oldalból pár másodpercig.

Talán sok a Javascript, az AJAX kérés? Valószínűleg javítható nagyobb beleavatkozás nélkül is.



mediaklikk_tematikus_m1.PNG

Öröm viszont hogy idáig eljutott a közmédia. Most, a Hirado.hu M4Sport.hu és a Petofilive.hu után a Médiaklikk is modern köntösben látható. Ezzel a webes megjelenés is elfogadható lett, és működik!

komment
Címkék: MTVA Médiaklikk

A bejegyzés trackback címe:

https://aerial-in.blog.hu/api/trackback/id/tr748739416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása