Aerial In

Input és Output - Akik látják és akik alkotják - Média és Kultúra

Egy huszadik hely a békéért, svéd győzelem

2015. május 25. 18:00 - axeleda

Véget ért az Eurovíziós Dalverseny, most épp nem túl sok meglepetéssel. A magyar Boggie a döntőbe került s egy diszkrét de elfogadható huszadik helyet érdemelt. Egy újabb skandináv győztes a csúcson, ezzel lett vége a bécsi forgatagnak.

_ap51138.jpg

Csemer Boggie dala szép volt s a szándék pozitív. A produkció mind az elődöntőben és a döntőben igen jól sikerült. Remek volt az énekesnő, két lemezzel a háta mögött és a világhíres Parfümös magyar lányos videoklippel már biztosan indult.  Nagyon borúlátónak kellett lenni viszont a végeredménnyel kapcsolatban. Úgymond háború-ellenes dallal indulni egy olyan mezőnyben, ahol majd mindenütt a szerelem, az érzelmek, a dívaság vagy a vagányság szól, nagyon nem egyszerű.

Kicsit rizikós volt ez a dal, csöppet kilógott a többitől. Emiatt kifejezetten jó ez a 20. hely. Valahol attól féltek, örüljünk ha a döntőbe se kerülünk be. Láss csodát, nem így lett. Ami a pontokat illeti, nem nagyon voltak lelkesek, öt-hat országnak jutott eszébe hogy vagyunk.

A győztes svéd férfiú, hozta magával a rádiós trendeket. Az ömlő countryt, és az Avicii style-t. Érdekes és szellemes animációkkal tarkítva. Hát persze hogy ő győzött! :)

mansrehearses.jpg

Legyünk azért óvatosak jövőre. Semmiképpen se a negatívumokat vigyük majd Svédországba.

Ne a családi erőszak vagy a háború legyen a fő téma. Ne is más hasonló, inkább a érzelmek, a vidámság, a színpadiasság vagy a buli legyen a tét. Annyi mindenről lehet énekelni és annyiféleképpen! Mutassuk meg, hogy nem vagyunk világelsők a lehangoltságban. Na nem mintha ez a dal a szomorkodásról szólt volna, de nem is volt igazán lelkesítő.

A mezőny amúgy nem volt rossz, sok változatos és érdekes nóta volt. Másodjára hallgatva már összeállt, elsőre kicsit unalmasnak tűnt. De alig-alig ismert arc. Ez szomorú, azt jelenti, hogy az Eurovízió nem igazán összetartó erejű az országokat tekintve, néha már-már muszáj dolog. Legalábbis nálunk esély sincs indulni sokkal ismertebb, rádióbarátabb előadóknak. Vagy unják az egészet, vagy nem kerülnek be. De miért?

Hát akkor jövőre fel, sok jó dalt kívánunk a Dal 2016-ra!

komment
Címkék: Tévé

A bejegyzés trackback címe:

https://aerial-in.blog.hu/api/trackback/id/tr597489954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása