Aerial In

Input és Output - Akik látják és akik alkotják - Média és Kultúra

A Dal 2017 - Nyolcan kerültek be a döntőbe!

2017. február 12. 16:21 - axeleda

Elég össze kell szednem magamat, hisz 8 dalról kell írnom egy-egy mondatot. Szerencsére azért a lista egész jó, úgyhogy a döntőben lesz kikért izgulni!

gina.png

Ők pedig, a negyedik részből:

Kanizsa Gina, akinek a dala egy igazi jazz hangulatú szám, és nagyon szépen össze van állítva. Nem annyira pop, viszont nagyon míves!

Pápai Joci, az ő száma egy folklorisztikus romás népies vonal, jó a hegedű és nagyon szépen táncol benne a táncoslány!

Radics Gigi, akinek a dala egy filmbetétszerű igazi szimfonikus szépség, szép a témája is. Valahogy az énekesnőtől nehéz elvonatkoztatni, túl jó, és túl szép a hangja. Ha nem ő énekelné, lehet hogy nem tűnne ki ennyire ez a zene.

Soulwave - Kalandor, amit újra a közönség juttatott tovább. Egy igazi country-szerű sláger zene az ő számuk!

Az ötödik részből:

Tóth Gabi & Freddie Suman & Lofti Begi - amely dal az egyik legmeglepőbb dal! Gabi új fejezetet nyitott, népies énekesnő lett. Engem még mindig meglep egy kicsit, olyan más hogy nem lehet egy mondatban összefoglalni az érzéseimet! Sok műfaj van egy helyre zsúfolva, van egy kis kínai hatás is. Viszont az ének csodás és az énekesnő egy sztár.

Kállay Saunders Band - András mindig hoz egy újat, és mindig magasra teszi a lécet, tehát ez is nagyon jó. Koncerthangulatot teremt!

Leander Kills - egy nagyon összerakott, jó szövegű, motivációs tartalmú klasszikus rock remek énekhanggal. Ők vitték el a legjob dalszöveg díjat is!

Závodi + Berkes Olivér, ahol Olivér az egyik legjobb férfi hang és a zene az egyik legeredetibb. Jó nagyon ez a páros, kicsit alternatívabb, elektromos és blues stílusú, de eredeti.

Akik pedig nem jutottak tovább, sokukat meg tudnám említeni, és biztos vagyok benne, egyikük sem a szemetesben találja magát, mert a legtöbb szám megmaradós zene. Sajnálni kár... ez egy igazi jó ugródeszka a számukra!

Végül a döntő, ami a jövő hét szombatján várható. Sajnos most nem tudom követni élőben, csak utólag, összeszedem magam és kíváncsian végigfigyelem, mi történt!

komment
Címkék: 2017 A Dal

A bejegyzés trackback címe:

https://aerial-in.blog.hu/api/trackback/id/tr712251446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása