Aerial In

Input és Output - Akik látják és akik alkotják - Média és Kultúra

A Rising Star fele

2014. december 28. 20:31 - axeleda

Az egyik nagy zenés tehetségkutató, az X-Faktor véget ért. Van viszont a szomszéd csatornán egy másik verseny, mely csak februárban zárul: a Rising Star. A TV2-n futó produkció eddig egy és mást megmutatott, meglepett minket minden tekintetben. A téli szünetben ideje hát egy kis véleménynek!

risingstar_tovabbjutaspillanat_tv2.jpg

Amit ez a teljesen új formátum megmutatott magából, az az, hogy itt gyakorlatilag akármi lehetséges! A másik pedig, hogy óriási közösségi élményt épít!

A show maximálisra duzzasztott fény- és hangjelenségre épít, beépítve az internet, a mobilhálózatok és úgy általában az informatika vívmányait! A négytagú zsűri mögött nem csak egy élő közönség, hanem egy virtuális többszázezres embertömeg hallgat és véleményez mobilon egyetlen újhúzással. Ez a virtuális közösség küzd a versenyzők bennmaradásáért, hogy az álomhatár 70%-os IGEN szavazatot elérje az énekes - természetesen a zsűri is beleszól, de a közönség ereje is kifejezetten nagy! A látványt tovább fokozza a hatalmas LED-fal emelkedése.

Ami a szokásos: a zsűri és a véleményezései. Szerencsére jó embereket válogattak ki, úgy általánosságban véve remek tanácsokkal szolgálnak, nincs hiba. Ami viszont már meglepőbb, a különös lazaság, mindenütt! A most már a TV2 csapatát erősítő Ördög Nóra és Majka elbeszélgetései, egymás közti cukkolásai, a versenyzőkkel, közönséggel való sok-sok kommunikáció mind-mind része a műsornak. Azt hiszem megtaláltam a kulcsszót: kommunikáció! Ebben a műsorban a csúcsra tör! Majka ha kell, a közönség közé vegyül, beszélget. Nóra olyan ruhát vesz fel, amelyet a Facebookon megszavaznak neki. Beolvassák az aktuális közösségi oldalas kommenteket - és a nem annyira dícsérőket is! A műsort még egyfajta határtalanság jellemzi, a korlátok leküzdése a cél. Egy-egy tehetséget akár még a plázából is előkeríthetnek. Sőt, kiesett versenyzők vándorolhatnak vissza a versenyben maradtak közé. Tényleg bármi előfordulhat.

7465_w.jpg

Az énekesek, énekesnők között vannak egészen jók, jók és átlagosabbak is, úgy mint az összes többi hasonló műsorban. Ebben nincs semmi meglepő. Érződik viszont, hogy sajnos ez a fajta produkció, akármennyire is reformer ez a Rising Star - mégiscsak egy tömegáru. Idén volt már egy X-Faktor, az ország lelkes énekeseinek másik felével. Most itt is próbálkoznak lelkesebbnél lelkesebb jelöltek, de az igazat megvallva kevésszer fordul elő igazán megrendítő produkció. Nem mintha elfogytak volna a tehetségek, csak túl sok ez a fajta gigantomán tehetségkutató. Megmondom az őszintét, nem az én asztalom a zeneipar, de még én is érzem, hogy ami sok, az sok. Még az ilyen fantasztikus műsorban is érződik a telítettség. Azt hiszem, ha CSAK ez lenne és nem évente, sokkal de sokkal izgatottabban ülnénk le a képernyő elé, úgy mint anno a Megasztárnál.

Hogy összesítsem az eddig látottakat: a műsor szuper! Csak ne lenne ennyire erőszakos a hazai tévépiacban a tehetségkutatás, máris jobban élveznénk ezt az egészet. Élvezni a Rising Star-t viszont lehet!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aerial-in.blog.hu/api/trackback/id/tr967010977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása