Aerial In

Input és Output - Akik látják és akik alkotják - Média és Kultúra

A Dal 2016 - első elődöntő továbbjutói

2016. január 24. 18:07 - axeleda

Útjára indult hát a Dal, a közmédia már megszokott dalválasztó showja és hat továbbjutónk van, ők: Freddie, Benji, Egy Másik Zenekar a ByTheWay, Mushuu és Tolvai Reni. Mostantól érdemes megjegyezni az ő nevüket, hiszen a középdöntőben is találkozhatunk velük. Érdekesnek és újszerűnek indult a Dal, sok újítással, modernizált díszlettel. Hogyan énekeltek a továbbjutók?

bscap001017-500x281.jpg

Forrás: Médiaklikk

Bár mind a tízről lehetne mit írni, a türelem hiányában most négyük következik részletesen a tabella sorrendjében! Az első: Freddie. Ő egy új név, hisz korábban nem is így hívták, hanem mint Fehérvári Gábor Alfréd. Díjazták rekedtes acélos hangját, energikusságát, és a dal kerekségét. Motiváló célzatú ez a nóta, a téma rossz nem lehet. Jópofák voltak a háttérben a ventillátorok! A zene a sokat próbált Szabó Zé kiforrott munkája.

freddie_1_elo.PNG

A következő a sorban Benji. A látvány és a tiszta hang! Az egész dal szép volt, ahogyan megírták, az esti utca és a koreográfia varázslatosnak hatott! Ha szép dalt szeretnénk, ő az egyik esélyes.

benji_1_elo.PNG

A harmadik az Egy Másik Zenekar szerelmes nótája. Zséda megjegyezte rá, ez egy pop-sanzon. Valóban így van és a hangulata, az érzelemvilága, csöndessége az alter mozzanatokkal az egészet kerekké teszi! Azt hiszem Péterffy Lilit nagyon eltalálták a látvány közepére. Ez a másik karakteres dal, ami szép is és jó is.

emz1_elo.PNG

A negyedik továbbjutó Tolvai Reni. Kilógott a tíz közül. Ez egy totálisan modern szám és koreográfia, tiszta kortárs R&B, olyan, mint ami amúgy a rádióban szól Amerikából, esetleg Britanniából. Kicsit sajnálatos, hogy ezt a műfajt miért nem űzik egyáltalán ebben az országban, vevő van rá. Kicsit import illatú ez a zene is, elég dögös, bár nem kifejezetten eredeti, de ennél modernebb dalt nem nagyon lehetett kitalálni. Az ének jól szólt, a látvány kicsit döcögött, Reni néha alig látszott, a ruhája sem volt valami elegáns. 

reni_1_elo.PNG

Egy fiúbanda, amilyen mindig lehet nyerő: ByTheWay! Ütemes, pozitív kicsengésű szám, és kerek!

btw_1_elo.PNG

S végül Mushuu, vagy Palmer Izsák! Ez is a ritmusos vonulat, elég rockos, ami nagyon jó lehet koncerten!

mushuu_1_elo.PNG

Azért említsük meg a többieket is kicsit: Török Jázmin kifejezetten hangulatos száma kár hogy nem érdemelte meg a továbbjutást. Mohamed Fatima még bőven szólhat a rádiókból, egész slágeres nótája született. Veres-Kovács Petra egy ígéretes induló név. Végül Odett, kinek angol nyelvű száma újnak hatott, hiszen őt általában magyarul halljuk, szerencsére ő népszerű és biztos, hogy sokat látjuk még.

A műsorról pedig: nem volt se nagyon rossz, se tökéletesen lendületes de azért összejött és megszínesítette az estét! Ettől a műsortól tényleg ne várjunk többet, mint egy szórakoztató közszolgálati zeneshow. 

Bocsánat a tájékozatlanságom miatt, valami oknál fogva először csak négy továbbjutóról írtam.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aerial-in.blog.hu/api/trackback/id/tr198307842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása