Aerial In

Input és Output - Akik látják és akik alkotják - Média és Kultúra

A Dal 2016 - második elődöntő továbbjutói

2016. január 31. 21:55 - axeleda

Talán még nem hűlt ki a tegnap esti hangulat, íme a tegnapi továbbjutók nevei. Ők: Passed, Oláh Gergő, Gáspár Laci, Vásáry André, Karmapolis & Szécsi Böbe, Kállay Saunders Band.

adal2.PNG

S vajon mit énekeltek?

Passed

Amikor tavaly meghallottam a zenéjüket ugyanebben a műsorban, nagyon tetszett az a nyugati zenei hangulat, amit néha annyira hiányolunk idehaza. Gyorsan ők lettek hát a kedvenceim! Belevéve a kellemes lant zenét és a csendességet, telibe találták! Most is jók voltak, és értek is tavaly óta. Most talán nem szól olyan nagyot, de lehet hogy azért csak, mert már hallottam őket egyszer. A zsűri szerint ők a jól nevelt pop zene. Játszanak még sok ilyet! Hátha meghallják külföldön is, hogy vannak! A két lány meg tündéri!

passed.PNG

Oláh Gergő

Ez a dal elsőre nagyon fura volt. Gergő, aki soha nem énekelt még ilyet, hisz mindig a jófej pop zenét adta, ezt kívánták meg tőle a tehetségkutatóban is és utána is. Erre most jön az authentikus cigányzene mixszel. Az biztos hogy egész eredetit alkotott a színpadon, sőt táncolt is. Elmondása szerint megtalálta a stílusát, hátha bejön neki! A zene izgalmas lett, a szövege hát.. kicsit elég lapos. Zsűri szerint még egy perzsa klezmer is áthallatszott belőle, mindent tartalmazott a dal. Az éneklés szuperül sikerült, Gergő nem hazudtolta meg magát.

olahgergo.PNG

Gáspár Laci

Laci zenéje nagyon kerek volt, a rap-pel és a funk-kal vegyítve igazi rádióba berakós fajta. Úgy érzem kicsit, ez már-már az a dal amit jó hallgatni de annyira azért nem tűnik ki. Hangulatában a kilencvenes évek köszön vissza. Azt mondják, ez egy önazonos dal vagyis Gáspár Laci a formáját hozta.

gl.PNG

Vásáry André

Na, ez a szám és ez a hang adta a prímet! André pár évvel ezelőtt csöppent be a köztudatba különleges férfi szoprán hangjával. A zene pedig Harmath Szabolcs zenéje, telitalálat, nem is akárki a szerző, ő adta a NOX rengeteg számát is. Szerintem az egyik legklasszabb zeneszerző! Ha szép hangú énekes kell és egy grandiózus dal, akkor Andrénak sok esélye lehet!

andre.PNG

Karmapolis & Szécsi Böbe

A Karmapolis eddig csak névben volt meg nekem, de azt hiszem most már érdemes komolyabban megismerni. Új modern elektromos zenéjükbe kíválóan vegyült bele Szécsi Böbe, az az énekesnő akit eddig sokszor láttunk együtt növérével, Szécsi Sacival, még tavaly is, ugyanebben a műsorban. Kellemes, csöndes szám, jó volt hallani ilyet.

karmapol.PNG

Kállay Saunders Band

Most éppen Band. Tavaly előtt András. Jó, izgalmas, másfajta hanggal érkezett, most a tetkós Kállay volt a színpadon. Nehéz vele szembeszállni, mert ez a dal megint erős lett.

ksb.PNG

A többiekkel kapcsolatban, igazából mind említésre méltó valamennyire de említsük meg pl. Patai Annát, aki ahhoz képest hogy 16 éves, már egész régen a színpadon látható és jó kis nyugatias popszámot hozott. A másik talán CET, akinek a számának a refrénje volt izgalmas, dallamilag különleges.

Ez a zsűri túlságosan nem szórakoztató, inkább erőteljesen szakmai, ennyire szakmai zsűrit talán még nem is láttam, még ebben a műsorban sem. Frenreisz Károly viszont egészen rokonszenves!

Jövő héten érkezik a maradék tíz előadó, innentől kezdve már a középdöntő következik.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aerial-in.blog.hu/api/trackback/id/tr598341314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása