Aerial In

Input és Output - Akik látják és akik alkotják - Média és Kultúra

Indul a 2016-os Eurovíziós idény!

2015. december 20. 16:31 - axeleda

Ismét jön a Dal 2016-ban - ez a sikeres Eurovíziós dalválasztó műsor már hagyománnyá lett 2012 óta! Megszületett a 30 szám és a zsűri listája, derült ki pár napja a hivatalos sajtótájékoztatón. Sok ismert előadó került be ismét a tévéből vagy a rádióból, megjelentek a magyar popzene és a slágerlista sztárjai! A négy személyes zsűri háromnegyed arányban cserélődött ki. Nézzük, mire számíthatunk nevekben!

a_dal_2016_zsuri_2015-12-15.JPG

Az indulási dátum: 2016. január 23., a döntő 2016. február 27.

Teljes lista


A dalok egy vadonatúj honlapon hallgathatók meg, illetve több helyen közölték már a teljes listát, többek között az ESC Hungary magyar hírportálon is. Eme bejegyzés szerzője még nem tud mindent a zeneszámokról de hamarosan a tartalomról is lesz szó. A nevek gyakorlatilag mind mind ismerős személyek, újfent vannak újraindulók és talán igazi esélyesek is.

adal_ujhonlap.PNG

Most nézzünk meg pár előadót, hogy vajon honnan jöttek, miből építhezhetnek! Akik nem voltak esetleg említve, még biztos lesz róluk szó.

András, András…

Kállay Saunders András immáron negyedszer (!) néz be a műsorba. Úgy, hogy már járt kint szép eredménnyel, és legalább egy száma ment jó sokat a rádióban is! Nem is ez a legfontosabb, nyugodtan kijár neki az új lehetőség.

kallay_saunders_andras.jpg

Veres Mónika Nika is szerepelt már egyszer ebben a műsorban, az énekhangja varázsolt el minket hosszú idők után. Egy két dala sokat megy a rádiókban. Ugyanígy Tolvai Reni is járt már egyszer. Ő folyamatosan építi stílusát, ami egyre trendibb és izgalmasabb. Ráfér a hazai összképre! Megjelent egy igen populáris, angol nyelvű albuma az idén, érdemes belehallgatni (Spotify Link).

Reni Eurovíziós dalából már videóklip és készült!

Zenei ízek


Ismét indul a Passed! A nyugatias hatású, kellemes, hárfával fűszerezett, egyedi stílusuk igazi színfont lett! Odett is figyelemre méltó, különleges hangú előadó, már 2013-as dala is jó volt.

Tavalyi daluk


Ha régebbi műfajokat kell nézni, akkor a Group'n'Swing igazán klasszul mutatkozott be tavaly. Ők voltak a műsorban az elsők, felpörgött a színpad. Jól űzik a swing műfaját, most is hozhatnak egy kis energiát a show-ba! Egy nem mellékes sikerük, hogy a 2014-es daluk egy tévéműsor főcíme lett (Ridikül)!

A zene nem csak a Dal-ban hódított, hanem állandó szereplője az egyik műsornak!


A Maszkura és a Tücsökraj a jó szövegekkel hódit, vidám zenét csinálnak. Sok-sok a romantikus, vicces elem.
Katona-Zsombori Éva vagy Ív szintén érdekes lehet.

Amikor a tehetségkutatósok lépnek még egyet


Sokan említik, hogy ez a műsor a tehetségkutatósok kiugrópontja. Ez végül is igaz - most sem lett másképp. Rengeteg Megasztár, X-Faktor, Voice, Rising Star stb. műsorokat megjárt ember bukkan fel most is. Nem érdemes rájuk haragudni, a tehetségkutató nem minden, csak egy lehetőség. A tehetségkutatós énekes nem egyfajta minőség, ő olyan énekes, mint a többi.

Egy nagyon fiatal lány jön: Patai Anna! Bő öt éve járt a Megasztár c. műsorban, de szerencsére nem hagyta abba, már sok száma van, színházban lép fel, és szép hangját egy japán tehetségkutatóban is megmutathatta, amit meg is nyert.

Patai Anna új dala - klippel!

Horányi Juli és bandája már felvette a YOULI nevet, az énekesnőnek kialakította saját stílusát. A Tavalyi X-Faktorból érkezett, még fiatal döntős szakmai érettségével bizonyíthat.

Horányi Juli kiteljesedett!

Ugyanebből a műsorból érdemes még megemlíteni Benji-t, a vietmáni felmenőkkel is rendelkező fiút.

A Sztárban Sztár ugyan nem tehetségkutató, de győztese, Gáspár Laci bőven esélyes lehet a műsorban! Ő most Magyarország Legsokoldalúbb Előadója, íme egy új lehetőség.

Ushuu… vajon ki lehet? Ha azt mondom: Palmer Izsák, akkor máris beugorhat. A Rising Star c. műsorból érkezett.

Palmer Izsák a Rising Starból érkezett

A By The Way a lányok által biztosan kedvelt fiúbanda lesz.

Különleges hang, új nevek


Vásáry André azon kevés előadók közé tartozik, aki képes férfi szoprán hangon énekelni. Már ezzel is kitűnhet a tehetségét használva.

Ebben a dalban egyszerre vannak jelen a mély és magas hangok!


Nem szabad kihagyni még pár új nevet, akik most jöttek először ide, és akár csak a daluk megmutatásával hagyhatnak nyomot a Duna Televízióban: C.E.T. Kabai Alex, Parno Granszt, Veres-Kovács Petra, Misztrál, Petruska András, B The First, Egy Másik Zenekar.

Végül a zsűri


Pierrot maradt a műsorban. Ő volt a tavalyi év szakmai megmondó embere, aki csendben de elég erősen mondta a kritikáit, szerencsére legtöbbször komolyan. Fontos hogy legalább ő szólaljon meg és mondjon értelmes megjegyzéseket.
Új női zsűritag lett Zséda, vagy Zsédenyi Adriennn. Ő egy ismert hazai énekesnő, sok slágere futott és fut a rádiókban. Profi, tehetséges előadó, szép szakmai múlttal, rengeteget jelent már meg színpadon, ezzel már nem lehet probléma.

659.jpg

A másik két név: Frenreisz Károly egy bejáratódott rock zenész, és Both Miklós pedig egy fiatalabb szakmabeli.

a_dal_2016_frenreisz_karoly_2015-12-15.jpg

A Metró Együttesből vagy az LGT-ből biztosan ismerhetjük Frenreisz Károlyt.

Amit remélünk


Szórakozzunk sokat, kapcsolódjunk ki! Élvezzük ezt a 30 előadót! Reméljük csupa profi előadást látunk, és néhány dalból igazi sláger lesz. Az egy szem győztes dal muszáj, hogy legalább a középmezőnybe bekerüljön - simán megérdemelnénk. Ha a zsűri segít nekünk, okos észrevételeket tesz, a műsorvezetők jófejek, biztos jó lesz. Csak kerüljön el minket a plágium gyanúja, a komment-öldöklések sora valamint az elkeseredés, kudarcélmény! Az a legjobb, ha az egész tetszik az embereknek!

Még lesz szó a dalokról, januárban pedig jöhetnek az eredmények és az észrevételek.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aerial-in.blog.hu/api/trackback/id/tr568186520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása