Aerial In

Input és Output - Akik látják és akik alkotják - Média és Kultúra

A Dal 2017 - második válogató

2017. január 29. 09:49 - axeleda

Immáron húsz dalt hallgathattunk meg eddig a Dal c. műsorban. Akik a tegnapi válogatón továbbjutotak: Kállay Saunders András és zenekara, Kanizsa Gina, Peet Project, Chase, Mrs Columbo, és Szabó Ádám a tévénézők által.

a_dal_2_valogato_2017_01_28_fotokredit_mtva-kaszner_nikolett_86.jpg

Fotó: MTVA

A számok visszahallgathatók itt.

Sorrendbe menve a pontok szerint: Kállay Saunders András szerintem most is egy nagyon színvonalas dalt mutatott be, neki rutinja is van. Ahogy mondták, ő a biztos pont.

Kanizsa Gina dala egy nagyon érdekes dal. Nem nagyon slágeres, és elég bonyolult a szerkezete, a dallamvilágát nehéz követni. Nem igazán popzene, inkább jazz. Annak viszont egészen fantasztikus. Finom, részletes zenéjű szám, minden megvan benne. Azt hiszem minőségileg nem találok benne kifogást!
De attól még nem értettem, mitől tetszett annyira a zsűrinek? Persze kivesézték, mint ahogy szokták - mostanában nagyon sokat szakmázik a zsűri, ezt sem értem egy szórakoztató műsorban - na de azért a közönség által adott 5 /  10 pontból kiderült, nem csak én nem értem ezt.

Peet Project - velük kezdődött az egész műsor. Szöveg alapú ez a zene, a muzsika nem annyira jellemző. VIdám örömzenélés amire nagy szükség van ilyenkor.

Chase - ő egy új énekes. Rögtön az első számával beégett a köztudatba. Egy egészen érett, felkészült előadó lépett a színpadra, és klasszul énekelt! A fejhangokat kicsit furcsálltam, de azért elviselhető volt

Mrs Columbo - nekik általában nem ilyen számaik vannak. Ez a zene az elektronikus stílus ízével volt átitatva. A dallam egészen jó, a elektromos hangszerelés kicsit bizarr jellegű, de azért jó.

Szabó Ádám dala - ez egy szépen összerakott szám volt, benne sok érzelemmel. Egy kicsit azért nem túl egyedi, ami aggasztó, viszont Eurovision Compatible.

A többi énekesről.... Kása Juliék dalának a refrénje most is bennem van. Tóth Andi, aki még nagyon fiatal, egész klasszul énekelt, de nem volt annyira természetes a szám, és nagyon ki volt kenve az arca.

Összesítve a szombatot, nem volt annyira rossz. Nagyon sok volt az angol szám, ami kicsit elkeserítő számomra. A másik, a sok szakmázás, a zsűri két jobb szélső tagjától különösen, ami egy fokon túl már elveszi a show igazi szórakoztató jellegét. Mintha valami vizsgaműsort látnék. De azért Frenreisz Károly és Caramel még egész rokonszenvesek.

Jövő héten folytatódik a Dal.

komment
Címkék: 2017 A Dal

A bejegyzés trackback címe:

https://aerial-in.blog.hu/api/trackback/id/tr1112165519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása