Aerial In

Input és Output - Akik látják és akik alkotják - Média és Kultúra

A hatvanegyedik Eurovízió vége: Krími tatár győztes!

2016. május 16. 22:23 - axeleda

Szombaton a fináléval befejeződött a 61. Eurovíziós Dalverseny. Magyarország a 19. helyet kapta meg Freddie dalával, a nyertes pedig egy ukrán énekesnő a 1944. c. számmal. Ezúton is gratulálunk mindkettejüknek és sikeres folytatást kívánunk!

ukraineeurovision.jpg

thenewdaily.com.au

Bevallom, a mostani döntőket nem nagyon követtem. Nem volt rá kellő időm, a fináléból is az utolsó kb. 1 óra volt számomra látható. Pár dalt sikerült elcsípnem és az ukrán győztes zeneszámot is, amely - ha minden igaz - a II. világháború egyik nagy sötét pillanatáról, a krími tatárok sorsáról énekel. Szomorú téma ez, de a zene első (egyetlen utolsó) hallásra ütős és modern, nagyon jó. 

Freddie nagyon lecsúszot a 19. helyre, ezt nem is igazán lehetett megérteni, holott a fogadóirodák is szuper erős eredményt vártak! Sajnos Románia kimaradásával az erdélyi szavazók kiestek, de azt hiszem, nem csak ez lehetett a szegényes eredmény oka. A zene amúgy nem rossz. Talán nem túl ütős? A szöveg jó. Azért jó hogy szerepelt Freddie!

freddie1.jpg

Eurovision.tv

Vajon milyen lesz a jövő ukrajnai rendezés? Egy ilyen szomorú történet, a világháború után mennyire lesz vidám a jövő évi Eurovízió? Aztán vajon mi újság az ottani politikai helyzettel? Talán nem lesz semmi komoly, és a zenék feldobják a hangulatot...

A kintiek közül nem lett most kedvencem - nem láttam mindet. Az itthoniak közül viszont többet is sikerült megjelölnöm, íme a pár héttel ezelőtti cikk!

Viszontlátásra hát a jövő évi Eurovízióban és addig is jó szórakozást a mindenféle más műsorokhoz!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aerial-in.blog.hu/api/trackback/id/tr808723470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása