Aerial In

Input és Output - Akik látják és akik alkotják - Média és Kultúra

A Dal 2017 - első rész

2017. január 15. 13:16 - axeleda

Útjára indult a Dal, a magyar dalválasztó műsor, ezzel együtt pedig továbbjutott hat szám. Ebben a blogban, immáron a negyedik évben, megpróbálom követni az eseményeket. Most igyekszem rövid és tömör lenni. A hivatalos Hirado.hu közlemény szerint (itt), két győztes továbbjutó született. A Leander Kills elég klassz rock száma és a Roma Soul keverék népi-romás-poppos zenéje egyenes juthatott tovább.

dna.JPG

A zsűri döntött még Singh Viki, a Spoon 21, Henderson Dávid felett, a közönség Benji-t választotta.

És hogy nekem mennyire tetszett az első rész? A látvány nagyon klassz! Ebben sokat fejlődik évről évre ez a műsor. Igazi modern műsor ez. A grafika nagyon jó. Az új mobilalkalmazást nem próbáltam még ki, állítólag sok újdonságot tartalmaz. Azt hiszem mint műsor platform, a Dal semmiképpen sem rossz.

Az eleje úgy nyitott, mint egy X-Faktor. Csak szerintem jobban annál. Nem voltak kisfilmek az elején hosszas bevezetőkkel, a produkciók előtti egy-egy bemutatófilm még belefért. A zsűri egy érdekes emelvényről úszott alá.

A zsűri azt hiszem nem rossz. Kicsit talán még mindig túl sokat szakmázik, elvan a sok verzével és refrénnel, illetve a zenész zsargonnal, nekem kicsit sok. Talán zenész füllel nem tűnik annyira fájdalmasnak. A zsűri új tagja, Caramel egészen korrekt és rokonszenves.

Az ajándék nyeremények, a pizzával és a légmosóval, egészen mulatságosak!

A zenészek és énekesek felkészültsége az első 10 dal után klassznak mondható. A látvány fantasztikus, az előadók szépen énekeltek, egy-két hiba csúszott csak be. A mixelés részénél néha túl erősen szólt a dal és halk volt az énekes.

A továbbjutó előadók között kedvenceim azt hiszem a Leander Kills, mint nagyon klassz zenekar összeszedett zenével, a Spoon 21 zenéje mint rádióba tök jól szóló pörgős zene (a szövege szerintem nem annyira rettenetes), és Singh Viki, mint az egyik legjobb hangú énekesnő a tíz közül.

Kiket kicsit sajnálok de szerintem biztosan nem tűnnek el, ők Calidora, Csondor Kata, és esetleg a The Wings. Mind egészen jó számokkal jöttek, nem egyértelmű számomra a kiesés - de a "beesés" sem.

Jövő héten folytatódik a Dal!

komment
Címkék: 2017 A Dal

A bejegyzés trackback címe:

https://aerial-in.blog.hu/api/trackback/id/tr3712127285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása