Aerial In

Input és Output - Akik látják és akik alkotják - Média és Kultúra

Élőben láttuk - DiverTangó

2014. augusztus 26. 19:31 - axeleda

Az újlipótvárosi Szent István park mostanában a nyáresti koncerteké. Szól itt például népzene de tánczene is. Nemrég pont egy tangótörténeti estnek voltunk szemtanúi, a DiverTangó volt a fellépő.

DSC_0611.JPG
A "Tangótörténeti mini tánc koncert-show" műsort tavaly állította össze a lelkes együttes. Glotz Mária és Szeghalmi Endre demonstrálta a tangótáncot, a tánchoz hű felállású zenészek pedig klasszikusabb darabokat játszottak. Hol szólóban, hol tánccal ment a műsor és minden darab elején tanultunk valamit a férfi táncos konferansziéiból. Csak egy momentumot: a kezdetek kezdetén, a tangó kifejezetten a szegények tánca volt és fokozatosan vált közismertté.

DSC_0565.JPG

Szép közönsége volt az estnek, talán nem is volt üres szék a fák alatt!

Cserkésszük most kicsit elő a hangulatot, saját amatőr videókkal. Ezen a felvételen egy milonga tánc látható. Ez a tangó egyik formája, vidám stílusú, feles ütemű.

Még egy lüktető felvétel:

 

Még a gyerekek is táncoltak.

DSC_0583.JPG

De még az idősek is! Hogy ez a néni mit nem összetáncolt! :)

DSC_0602.JPG
További fényképek itt.

Köszönjük a szervezést!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aerial-in.blog.hu/api/trackback/id/tr346601275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása