Aerial In

Input és Output - Akik látják és akik alkotják - Média és Kultúra

Gigi, a lány a tévé mögül - élménybeszámoló a közönségtalálkozóról

2014. április 27. 22:00 - axeleda

Radics Gigit már gyakorlatilag mindenki hallotta a rádióban, vagy látta a tévében. Ha azt mondom hogy "Vadonatúj érzés", akkor sokaknak beugrik ez a szép szám ezzel a nagyon fiatal, csengő hangú lánnyal. Szinte egyfolytában láthatjuk őt a televízióban. Most eljött az idő, hogy megnézzük őt kicsit közelebbről, nem hagyományos, koncert alkalmából. Most megtehettük, ugyanis ajándékba kaptunk tőle egy közönségtalálkozót. Április 13-án a Kompót Bisztróban jártunk.

rg1.jpg

Belépőként egy Gigit ábrázoló nyakba akasztható kártyát kaptunk. Két kupont is adtak mellé, melyet lefogyaszthattunk. Délután ötre volt megbeszélve a kezdés. Addig is beszédbe elegyedtünk egy fiúval, aki elhozta a tini énekesnő bemutatkozó albumát, a slágerével egyező című "Vadonatúj érzés" című lemezt, hogy dedikáltassa. Elmondta hogy a Megasztárból ismeri őt, mint sokan mások is, de még nem látta élőben. Mi fényképezőgéppel készültünk. Sajnos teleobjektívet nem vittünk, de még így is sikerült pár képet lőni.

Annyira érdekes volt, hogy a halomnyi - Facebookon elképesztő mennyiségű, 180 ezres - rajongótáborból most itt volt élő egyenesben pár ember, akik rajong a zenéjéért, és tán anno szurkoltak is neki a Megasztáros győzelméért. Tavalyelőtt nyerte meg ugyanis azt a tehetségkutatót, ami lendületet adott neki és azóta töretlen sikere van. Már többször járt Amerikában is.

DSC_0197j.JPG

Elindult a kérdés-válasz hullám. Ott volt a Magneoton kiadó igazgatója, Joós István, aki egyfajta műsorvezetőként besegített, és saját élményeket is elmondott. A finom, szerény Radics Gigi pedig mindenre ügyesen válaszolt. Pár kulisszatitok és néhány történet elhangzott. Egy fontos információt is kaptunk közben a jövőbeli munkákról: a következő album ősszel várható és "Barna lány" lesz a címe.

Rájöttünk, hogy ez a lány mitől ilyen népszerű. Egyrészt, nagyon kedvesen fordult hozzánk, mint egy kis fiatal művésznő. Másrészt a történetekből megismertük pár kivételes tulajdonságát. Például hogy pillanatok alatt képes dalokat megtanulni hallásból. A zenész kollégák ámulattal beszélnek róla, hogy milyen ügyes minden téren. Történt egyszer, hogy fellépés előtt téves számot tanult meg, de még a koncertre az autóban megtanulta a műsorban énekelendő dalt. Párszor átfutotta és memorizálta. Mikor fellépett a színpadra, szanaszét izgulták magukat a kollégák, mi lesz, hogy lesz. Elkezdett énekelni, elhangzott az első versszak, a második, harmadik... Mindent tökéletesen elénekelt és még finoman bele is cifrázott! Tátva maradt a szájuk.

Azt is megtudtuk még, hogy Gigi nem csak hangosan szolmizálva tudja magát felkészíteni, hanem képes arra, hogy gondolatban összerakja magában a zenét, hogy mikor hogyan kell majd azt elénekelnie. Többször is megkérdezték tőle, hogy no de mégis, honnan tudja mindezt? Ő egész egyszerűen csak annyit mondott: "Nem tudom!".

Egy kis Beyoncé.

Persze a beszélgetés mellől nem hiányozhatott pár dal sem. Édesapja tette be a zenéket számítógépről. Egy teljesen új dal hangzott el („Jobb ez így talán” címmel), aztán vegyesen külföldi és saját zenék. Volt dal a kedvenc énekesnőjétől, Beyoncé-tól is, akit az ő példaképévé választott. Elhangzott még a tavalyi Eurovíziós versenydala is, az „Úgy Fáj” is. Rengeteg dalt lehetett tőle kérni.

Egy szintén új számot sajnos csak épp elkezdett. Minden fontos szám be volt készítve, de pont ez nem volt meg karaokéban, csak eredeti stúdiófelvételen. Épp jókor megállította a felvételt, aztán mondta is nevetve, hogy nincs playback! Jó is hogy nem volt, hisz így élő egyenesben megbizonyosodtunk arról, amit a televízióban, a tehetségkutatókban, a dalválasztó műsorokban és az egyéb show műsorokban már tudunk. Gyönyörű a hangja, a hangszíne, hangterjedelme, a finom frazírjai, hajlításai és nagyszerűek a rögtönzései! És mindezt ilyen fiatalon, tizenhét évesen! Nem semmi! De a látvány sem: hiszen ez a tényleg szép - és élőben még szebb - hölgyemény teljes odaadással, beleéléssel énekel, kiül az arcára az érzelem. És bár ilyen fiatalon még nem nagyon van élettapasztalata, mindenből képes a maximumot kihozni.

rg4.jpg

A végén volt az ilyenkor szokásos fényképezkedés és az aláírásosztás. Én kettőt kértem, egyet a belépő kártyára, és egyet autogramos kártyára. Kis szívecskét is kaptam, aláírva: "sok szeretettel". Kicsit szerényebbek voltunk a kelleténél, nem nagyon készültünk hogy beszélgessünk vele, de hogy láttuk teljes élő egyenesben, és a fotózásnál egy-két szót váltottunk vele, elég is volt.

 

Ha nagyon felületesen nézi az ember a dolgokat, akkor képes elhinni, hogy ez a lány egy tipikus agyonfuttatott tehetségkutatós celeb, és biztos gyorsan eltűnik majd a süllyesztőbe.. Élőben aztán rájön, hogy ez nem így van, hisz itt van, sikert sikerre halmoz! E mögött pedig ott a rengeteg munka és kitartás. A nagyszerű tudása, jó adottságai és szorgalma vitte idáig. De hogy mi lesz pár év múlva, ha már most itt tart? Hűha! Annyi biztos hogy ebből a lánykából tényleg énekesnő lesz és talán az álom, a külföldi karrier is bejön neki.

DSC_0203j.JPG

Elekes Dávid
Fotók és videók: Béni Csaba
Köszönjük a szervezőknek és Giginek az élményt!

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aerial-in.blog.hu/api/trackback/id/tr436093424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása