Aerial In

Input és Output - Akik látják és akik alkotják - Média és Kultúra

A tehetségkutatás komoly oldala!

2014. december 23. 17:03 - axeleda

Szombaton véget ért az ország legeslegelső komolyzenei tehetségkutatója. A nyertes egy fiatal klarinét-művészjelölt, Lugosi Dániel Ali, szívből gratulálok neki!

d_hb20141219036-680x1024.jpg

Fotó: Hirado.hu

Az egész műsor felüdítő volt a már néha tulságosan is sok könnyűzenei tehetségkutató show között. A három finalista, kikre élőben lehetett szavazni: Gyöngyösi Ivett, Boros Misi és Ali között szinte alig lehetett választani. A Két zongorás és egy klarinétos odatették magukat, zenéltek komolyabbat, könnyebbet, crossover-ben is. A teljes évad alatt nagyszerűen teljesítettek amúgy, és a mezőny is különlegesen szép volt, csodás új tehetségekkel!

Csak a finalistákat nézve, Gyöngyösi Ivett fiatalsága ellenére fantasztikusan zongorázik, nehéz bonyolult darabokat is úgy tudott játszani, mint nagyon kevesek. Boros Misi, aki még javában kicsi, huncutságával, és vicces hozzászólásaival volt aranyos, ő is büszkén mondhatja el, hogy jól szerepelt ebben a műsorban, mint leendő zongoraművész. Ő egyébként meghívást is kapott a Zeneakadémiára, mint különleges tehetség. Hatalmas lehetőség! Végül Ali, akit a zsűri közül Miklósa Erika többször mondott huncutnak azért is volt rendkívüli, mert nem egy mindennapi hangszerrel érkezett a műsorba.

10849898_522955751140477_3805960085028714093_n.jpg

Boros Misi, Gyöngyösi Ivett és Lugosi Ali

A műsor lebonyolítása klassz volt, mintha egy könnyűzenei tehetségkutatóé de nem erőltetve sem a komolyzenét, sem a showbizniszt. Szinvonalasan csinálták, és a csapat is rendkívül szinvonalas volt. Egy új lehetőség ez a műsor, egy újítás, mely még nem nagyon volt a tévépiacon, állítólag - nem tudom mennyire jártak utána - ez a világ első tévés műsora! Lehet hogy más országok is kedvet kapnak ilyen műsorokhoz, erre tényleg büszkék lehetünk.

Egy picit több élő adás lehetett volna, nem csak a fináléban. A zsűri is klassz volt, nem bohóckodott, sok fontos dolgot elmondott, elmagyarázott. Még én is élveztem pedig nem vagyon kifejezetten beavatva a komolyzenei világba. Nem feszengett az ember, hogy mennyire nem tud semmit, közel állt az emberekhez a show.

Egy őszinte gratuláció jár az MTVA-nak hogy útjára indította ezt a műsort, és ha van rá energia, bátran belevághatnak - majd egyszer - egy újabb évadba, ahogy belefér! Erre való a tévé: szórakoztat, műveltet, és kicsit még büszkévé is tesz minket! Ezt a fajta tehetségkutatást nem fáj egyáltalán!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aerial-in.blog.hu/api/trackback/id/tr997004501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása