Aerial In

Input és Output - Akik látják és akik alkotják - Média és Kultúra

Ötödikek lettünk!!

2014. május 11. 15:52 - axeleda

Vége a koppenhágai Eurovíziós Dalversenynek! Kállay Saunders András az ötödik helyet érte el a Running című számával, ez a második legjobb magyar eredmény! Gratulálunk neki és a győztes osztrák Conchita-nak!

kallay-saunders-andras(650x433)(1).jpg

András dalának a témája megfogta a közönséget és a zsűrit, hisz nagyon sok helyről kaptunk pontokat és ezúttal köszönjük meg mindenkinek a elismerést! Erre a számra már a Dal című műsorban azt lehetett mondani, hogy bombabiztos: szomorú de szép a történet, a koreográfia, gyönyörű a zene. Jó munka volt!

conchita-eurovision.jpg

A győztes dalról: ez egy nagyon filmes hatású, szép lírai szám. Komolyan benne marad az ember emlékezetében az egész produkció. Érdemes azért tudni, hogy ez a dal egy kicsit a mi sikerünk is: ugyanis a háttérben zenélő szimfonikus zenekar felvételét itthon készítették. Tehát már másfélnyi sikerünk van ezen a versenyen! Hogy aztán a témája, az elfogadás, illetve a személy, egy szakállas énekesnő mennyire zavarja meg a jövőben még jobban a kedélyeket, és így mennyire lesz sláger ez a zene, érdekes lesz figyelni. Ezzel az egy dologgal tényleg nem könnyű mit kezdeni és nagyon reméljük nem okoz maradandó károsodást az Eurovízió megítélésében!

Megint csak azt lehet mondani, hogy kezdünk belejönni ebbe a dalversenybe is! Ha így megy, hogy már második alkalommal benne vagyunk a legjobb tízben, talán még az örök álom is megvalósul, megnyerjük a versenyt... jó ez azért mégiscsak egy nagyon nagy kívánság! Örüljünk viszont, hogy a magyar könnyűzene ezen a megmérettetésen ismét kiválóan szerepelt és hogy nem kell semmi miatt sem szégyenkeznünk. A kisebbrendűségi érzés folyton kísért bennünket, de ne higgyünk neki! Jövőre ha indulunk, már megvan a motiváció, hogy újra jól szerepelünk, úgyhogy hajrá magyar zenészek!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aerial-in.blog.hu/api/trackback/id/tr986150320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása