Aerial In

Input és Output - Akik látják és akik alkotják - Média és Kultúra

A Dal 2. középdöntő - Összefoglaló és vélemény

2014. február 17. 17:38 - axeleda

A vasárnapi második középdöntővel kialakult az a nyolcas lista, aminek dalai bekerülnek a jövő heti döntőbe. Most továbbjutottak a zsűri döntése alapján: Kállay-Saunders András és Fool Moon; az SMS szavazatok alapján pedig: Pál Dénes és a HoneyBeast.

790912.8.jpg

Az adás menete nagyjából a szombatihoz hasonlóan ment. Jöjjenek akkor az előadók!

kállay.png

Kállay Saunders András dala a dráma a legjavából. Filmes hatás, gyönyörű koreográfia, dramaturgia, vörös háttérrel, zongorakísérettel, és a végén, az András ölébe hulló lánnyal. Az emberi erőszakra való figyelemfelhívás maximálisan megjelent, ez kint is érezni fogják biztosan ha kijut. Csak az az egyetlen rizikós dolog, hogy ott, a buli kellős közepén mennyire fog egy ilyen szomorú témájú dal érvényesülni? Mert amúgy a keret tökéletes!

foolmoon.png

A Fool Moon fegyvere az "a capella", a mindenféle hangszerek nélküli énekléssel, dobogással, szájdobolással.

paldenes.png

Pál Dénes az űrbe repülésével és a kellemes hangzással valamint kellemes hangjával hagyott nyomott most is. Jó ötlet hogy a háttérvokalisták jelnyelvvel is elmutatják a dal szövegét, témáját, reméljük ennek lesz hatása kint is. Jól megjegyezhető, szép popdal, ennyit lehet rá mondani.

honeybeast.png

A HoneyBeast, lehet hogy az alternatívabb világból érkezett, de amit alkottak, a tökély a szép dallamvilággal és a gyönyörű, gyengéden humoros szöveggel! Ez a dal úgy szép ahogy van! Slágeres, fülbemászó! Karakteres, nyomot hagy a hallgatóban és nézőben! A szövegre visszatérve: lehet hogy angolul már nem hangozna ilyen szépen, ezt a zsűri is megemlítette.

marge.png

Akik pedig nem jutottak tovább. Marge produkciója a "Morning Light" címhez hűen a fénypompa volt most is. Egy új elem került bele: az énekesnő tenyerére lett szerelve egy elemlámpa-szerűség, így ő volt az egyik fényhozó, a dal alatt rövid ideig felénk fordította a fényforrást. A zsűri egyértelműen intelligens popdalnak minősítette a számot. Erősebb látvány lett és erősítettek a zenén is, de egy kicsit olyan kilencvenes évekbeli elektromos pop szerzeménynek tűnt most is a nóta, talán már nem annyira trendi zenei világgal. Viszont szép, hangulatos, dallamos és Marge is virágzott, fénylett, mint kismama is.

muzikfabrik.png

A Muzikfabrik szám a modern dance számok világát hozta most is. Ha továbbjutottak volna, akkor is ott lett volna a kérdés, hogy vajon elég-e ennyi? Vagyis hogy a rádióban és a bulikon lehet hogy nagyon jó egy ilyen nóta, de talán a színpadon kicsit több is jöhetett volna.... Ők is profik voltak amúgy, mindent beleadtak, szó se róla!

heni2.png

Dér Heni számát már nagy rotációban játsszák a zenerádiók, tehát egy slágerről van szó! Heni a Sugarloaf zenekarból került ki amióta szólókarriert indított és ez a kezdés nagyon jót tett neki. A zene vidám, szakítós szám, egy kis szvinggel és egy jó dallamos fülberepülő refrénnel. Az énekesnő vagány volt és magabiztos, profi, és egyértelműen jobb mint első nekifutásra! Pörgött az egész produkció, de talán még egy kicsit lehetett volna pörgősebb és egy kicsit egyedibb.

lilla.png

Polyák Lilla száma egy profin összerakott íves ballada egy nagyon jó, színházi életben is otthon levő énekesnővel! Ez a színháziasság tehát ott volt most is a produkcióban. Az a probléma viszont, hogy kint Dániában sok ilyen hasonló dal várt volna minket, belesüppedt volna, mert nem volt annyira kitűnő és egyedi.

ibolya.png

Oláh Ibolya dala slágerszerű, és Ibolya tehetségét is el kell ismerni. Sajnos azonban a szám tele van azokkal az átlagos dallamklisékkel, amikkel manapság olyan egyszerű számot írni. Itt-ott lett színezve a dolog, például keleties dallamvilággal és elbújva egy nagyon kis cigányzenei elemmel is, de az újszerű témát leszámítva még mindig túl átlagos az egész. A téma is enyhén rizikós: ha nem érti eléggé az ember, azt érzi, mintha ez a régen de mégiscsak tehetségkutatóból kikerült énekesnő saját köre ellen beszélne!

fenyomiki.png

A végén Fenyő Miklós volt az extra produkció Szabó Kimmel Tamással.

Jó este volt ez is, most már viszont jön a döntő vagy a nemzeti finálé, így is mondhatjuk. Szombaton a maradék nyolc, vagyis Király Viktor, Bogi, A New Level Empire, A Depresszió, Kállay-Saunders András, Fool Moon, Pál Dénes és a HoneyBeast. Jó kis nyolcas mindenfajta karakterrel.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aerial-in.blog.hu/api/trackback/id/tr75818956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása