Aerial In

Input és Output - Akik látják és akik alkotják - Média és Kultúra

A Dal 2016 - harmadik elődöntő továbbjutói

2016. február 07. 20:35 - axeleda

Lefutott az elődöntők sora és ezzel kialakult a a középdöntős mezőny. A harmadik elődöntők továbbjutói: Nika, B the First, Parno Grast Petruska, Berkes Olviér és Tóth Andi és végül Agárdi Szilvi!

osze.PNG

Nika

Ezzel indult a műsor, Nika vagy Veres Mónika hangja betöltötte a színpadot, szépen szólt. A szám lassúbb, elektrosabb. Az énekesnő egy két dala most is szól a rádiókból, ahhoz hasonlót kaptunk most is. Különleges volt a műsor eleje az érdekes 3D fénnyel. Ilyet még nem nagyon láttam.

nika_feny.PNG

B the First

Ez egy vadonatúj banda, de az énekese nagyon is régóta ismert: ő Pély Barna! Country stílusú dala lett, a zsűri időgépet említett mert felcseng a régi-régi rockabilly stílus. Barna mint a régivágású muzsikus - "üzembiztosan" szólt.

pely.PNG

Parno Grast

Ők a legérdekesebbek az összes közül. Különleges popba felitatott cigányzenét játszottak, és a témája: egy apja-lánya beszélgetés, hát kinek jut mostanában eszébe ilyenről dalt írni? :D Lassan indult de vidám hangulatba tért át, remek színes rajzok tarkították a stúdió falát, a falusi tánc is pörgött és ahogy a zsűri mondta, földszag áradt a színpadról! A dalszöveg is jó. Nagyon egyediek ezért nagyon értékesek! Velük szerintem ki lehet tűnni, simán!

parno.PNG

Petruska

Népies, vagy inkább folk jellegű, gyors angol dalt énekelt, ami színtén érdekes volt és újszerű!

petruska.PNG

Berkes Olivér és Tóth Andi

Mind a ketten tehetségkutatókból jöttek csak éppen két különböző tévécsatornáról! Andi, a fiatal X-Faktor győztes végre bemutathatta magát és szuperül énekelt! A duett jól szólt. Ez egy kerek, rádióba illő, közkedvelt stílusban szóló, átlagibb nóta. Büszke és ünnepélyes, ahogy Frenreisz Károly mondta.

bertot.PNG

Agárdi Szilvi

Az ő dalát Rakonczai Viktor szerezte és ez a jellegzetes Rakonczai stílus egyesült Szilvi csengő szép hangjával. Szép kerek dal volt ez is, érzelmi töltéssel és egy titkos feladónak, akit egyelőre nem árult még el a fiatal énekesnő! Ajándékot kapott Szilvi a dalszerzőtől. 

agardi.PNG

A zsűri közül Pierrot mintha egyre jobb lenne. Bár először elleneztem a kritikusságát, most már úgy érzem, nem rosszindulatú csak legfejlebb szokatlan. A másik zsűritárs aki igazán rokonszenves, a Frenreisz Károly.

A középdöntőben még egyszer hallhatjuk a továbbjutókat, nem biztos hogy minden szóról szóra le lesz itt írva, de hátha lesz érdekes is.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aerial-in.blog.hu/api/trackback/id/tr218368470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása