Aerial In

Input és Output - Akik látják és akik alkotják - Média és Kultúra

Szirtes Edina "Mókus" és Herczku Ágnes a Palotanegyed Fesztiválon

2014. szeptember 19. 21:23 - axeleda

Megtelt élettel a múzeumnegyed az augusztus 24-én. A blues, etno zene kapta meg a szerepet. A Nő c. sorozat keretében Szirtes Edina Mókus és Nikola Parov -  Herczku Ágnes zenekara lépett fel. Titokzatos és szép este volt.

DSC_0080-Edit.jpg

Az első koncerten tiszta jam szólt! Keverve a jazz az etno zenével, kész titokzatosság és színkavalkád! Szírtes Edina énekesnő játszott a hangjával, és a blues hatást még tovább felpörgetve a mixer segítségével hol átment mélybe, hol pedig kórusba. Éneken kívül hegedült is, és a zenekar a szintetizátorral, a dobokkal és a citerákkal nagyon érdekes hangulatot teremtett. Stílusözön volt itt, játékkal és humorral.

DSC_0083-Edit.jpg

Szépen megtelt a tér emberekkel, de a következő koncerten már csak állni tudtunk! Az est másik koncertje Nikola Parov zenekara és Herczku Ágnes népdalénekesnő fellépése volt.

DSC_0094-Edit.jpg

Az előadás alatt keverve hangoztak el magyar és különféle környező népek népdalainak feldolgozásai. Egy számot biztosan ismerhetünk tőlük, ha feldolgozva is: a Ha Te Tudnád c. népdal őáltaluk vált népszerűvé. Ezt a változatot vette és gyúrta át később a Holdviola együttes és a Balkan Fanatik is.

Bolgár népballada is elhangzott, a mi Kőmíjes Kelemenünk ottani változata, melyben vár helyett híd szerepel. Egy Bulgáriában élő román kissebség dala is megszólalt és még hosszasan sorolnám, milyen szerelmi vagy más témájú szép számokat énekelt Herczku Ágnes.

Nagyszerű volt az egész előadás! És persze, a Ha Te Tudnád adta a legnagyobb sikert, így a végén még egyszer elénekelték.

Nagyon köszönjük az estét. A jazz és a népzene mindig nagy és kifogyhatatlan világ!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aerial-in.blog.hu/api/trackback/id/tr46650013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása