Aerial In

Input és Output - Akik látják és akik alkotják - Média és Kultúra

A Dal 1. középdöntő - Összefoglaló és vélemény

2014. február 16. 12:41 - axeleda

A múlt héten befejeződött a három elődöntő, amik által 18 dal került jutott át a rostán. Most pedig ezen a hétvégén a két középdöntővel négy-négy dal megy jut majd a jövő heti döntőbe. Most szombaton két előadó a zsűri által jutott tovább, ők Király Viktor és Bogi. További kettő SMS szavazatok által kerültek a döntőbe: New Level Empire és a Depresszió.

P2150907.jpgFotó: escxtra.com

Most már nem az az érdekes, hogy milyen dallal indulnak, hanem hogy az első meghallgatás óta min tudtak tökéletesíteni, javítani. Sokan megkérdezik, miért kell háromszor is meghallgatni egy számot? Minél többször hangzik el egy zene, egyrészt annál jobban halljuk benne a tökéletességeket vagy a hiányosságokat. Másrészt egyre rutinosabbak lesznek az előadók. Tehát ha már láttuk az elődöntőben a dalokat, most már nekünk is legfőképp a változásokat kell figyelembe vennünk. Amúgy minden előadó vagy kicsit vagy lényegesen, de jobb volt és ez a lényeg!

Olyan kérdést is feltettek már, hogy miért nem indulnak akkor már három dallal, hogy így még érdekesebb legyen a műsor? Azért gondoljunk bele, azt az egy számot sem lehetett ám egyszerű megkomponálni, hát még hármat! Nagyon nagy infrastruktúrára lenne akkor szükség...

Vegyük sorra akkor a továbbjutókat és a nem továbbjutókat!

Screenshot 2014-02-16 11.40.35.png

Király Viktor produkciója csupa színkavalkád! Piros, zöld és lila színek a háttérben a három vokalista lánnyal együtt, akik szintén ilyen színű ruhában pompáztak. Telitalálat és Viktor is jól szólt! A dala most is a zsűri kedvence lett, az első a táblázatban.

Screenshot 2014-02-16 11.41.40_1.png

Bogi a vidám fiatal lány szerepében adta elő a lendületes, most már sláger dalát. Jól megjegyezhető, tiszta egyszerű szám! Az elődöntőben a mély hangoknál a kis bizonytalanság ügyesen ki lett küszöbölve! Minden rutinosabban ment szerencsére.

Screenshot 2014-02-16 11.44.48_1.png

A New Level Empire most is nagy bulit csinált. Igazából nem sokat változtattak. Nem is igazán kellett.

Screenshot 2014-02-16 11.43.23.png

A Depresszió viszont sokkal erősebben szólt és most már a metál hatás is nagyszerűen átjött. A zsűri megjegyezte, hogy szükség van ám a rock számokra is az Eurovízión - lehet hogy ha nyernek, tényleg bejön majd, reméljük nem lesznek túl sokan kint, akik hasonló gondolatokkal játszanak.

Screenshot 2014-02-16 11.46.23.png

Akik kiestek, sem szégyenkezhettek nagyon. Mondjuk inkább úgy, hogy igazából ki sem estek, hanem csak nem jutottak tovább! A Mystery Gang retro játéka színtén a bulira ment, talán még többet hoztak ki belőle mint először. Szabó Leslie a legérzelmesebb, leghiggadtabb volt, teljesen profi. Csiszár Jenő kitűnő filmzenének nevezte a számot, aztán lehet, hogy több is lett volna annál kint... de ő most már nem jut tovább. A Group'n'Swing zenéje most is pont olyan mozgalmas és ötletes volt mint először. Azt lehet esetleg megkérdezni, hogy vajon magyarul értenének belőle bármit is, így talán legfeljebb a pörgés jött volna át. Joni nagyon populáris popdala szépen szólt és erőteljesen, energikusan. Sokan dolgoztak rajta és ez látszott is, profi munka volt. Sajnos az énekesnő még kicsit rutintalan a nagyszínpadon, ez most is érződött de amúgy nagyon tehetséges és látszik, hogy neki később is énekelni kell! Radics Gigi most olyan populáris és vagány volt, hogy majdnem el lehetett hinni, hogy viccből valami külföldi énekesnő jött ide egy extra produkcióval. Sokkal erősebben szólt most a szám és összeszedettebb a látvány. Igazi kis díva volt a még mindig csak 17 éves énekesnő a göndör hajával és a kék ruhájával, csak a dal pont olyan, hogy a sok hasonló szám közt könnyen elvegyül, nem nehéz elfelejteni. De hát ebben a lányban minden megvan, és mindent el lehet róla képzelni, úgyhogy bízzunk benne, hogy később már nem csak itthon adják a még ennél is jobb számait. Hatalmas energia és akarat van benne, még az is lehet, hogy Gigi beelőzi az Eurovíziót és előbb lesz híres mint a dalfesztivál által.

Screenshot 2014-02-16 11.51.05.png

Az extra produkcióban Korda Gyuri énekelt a Hooligans-szel, elhangzott a Lady N. A két döntőbe kerültből Király Viktor megfogadta, hogy ha a döntőbe kerül, egy Eurovíziós mixszel jelentkezik, Bogi pedig előad egy vad rock számot.

Jó este volt, de még nincs vége, ma is lesz kilenc dal. Jön Dér Heni, Kállay Saunders, Oláh Ibolya, Pál Dénes, Polyák Lilla, Marge, a Fool Moon, a Muzikfabrik, és a HoneyBeast.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aerial-in.blog.hu/api/trackback/id/tr445816626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása