Aerial In

Input és Output - Akik látják és akik alkotják - Média és Kultúra

Idei tévés izgalmak

2014. január 08. 20:39 - axeleda

Mozgalmas lesz ez az év a televíziózásban: most is tele lesz showműsorokkal, tehetségkutatókkal. Miket nézhetünk idén biztosan?

492672962.jpg

A sok újrainduló műsor közül az egyik az RTL 2-n a Való Világ 6. szériája. Követi majd tavasszal az RTL Klubon a Csillag Születik 5. évada. Még a zsűri összeállítása nem ismert, annyi biztos, hogy Puzsér Róbert már nem lesz benne (külföldre költözik), és Hajós András sem, mert a szomszéd kereskedelmi csatorna gyerek énekes tehetségkutatójában lehet majd zsűritag. Izgalmasnak ígérkezik, hisz két évvel ezelőtt volt utoljára ez a műsor.
Bár úgy általában a tehetségkutatók nálunk a csapvízből folynak, többnyire énekes kategóriában teljesítenek, így most végre ismét kapnak egy löketet más kategóriák is. Láthatunk táncosokat, bűvészeket, komikusokat, talán humoristákat is. Egyébként énekes kategóriában is lehet meglepetés, mert az ilyenfajta "mindenes" tehetségkutatóban a különlegesebb, nem-pop énekesek nagyobb eséllyel jelenhetnek meg (lásd Mészáros János Elek tavaly, aki megnyerte úgymond operaénekesként)

a_dal.jpg

A M1-en ismét indul az Eurovíziós láz. A magyar Eurovíziós válogató műsor, A Dal január 25-én, szombaton jelentkezik először. Mint tavaly is, 30 dal mérkőzik meg, széles skálán, többnyire tehetségkutatós énekesekből.
Most már angolul is énekelhetnek a műsorban, illetve a tavalyihoz képest változott a zsűri összeállítása, most négyen vannak. Az új sor: Rúzsa Magdi, Kovács Kati, Rákay Philip és Csiszár Jenő. (Tavaly Rúzsa Magdi, Rákay Philip Csiszár Jenő mellett szerepelt még Rakonczai Viktor és Walkó Csaba tehát öten voltak). A tavalyi magyar versenyző ByeAlex internetes kommentátori feladatot kapott.
A nevek közül vannak tavaly és tavaly előtt indultak is. Az Eurovízió ebben a blogban is követve lesz a tervek szerint. A dalok listája itt található.

rising_star.jpg

A TV2-n a tavalyi sikerrel való tekintettel folytatódik az Ének Iskolája c. gyerek énekes tehetségkutató, a 2. évaddal. Ősszel pedig egy teljesen új, szintén énekes tehetségkutató indul Rising Star néven (magyar neve még nem ismert). Ez utóbbiban több különleges elem is várható, például tabletre letölthető alkalmazáson keresztül lehet majd értékelni és szavazni a tévé előtt, így nem csak a zsűri játszik majd szerepet az értékelésben.

Hogy ősszel folytatódik-e az X-Faktor, hivatalosan még nem tudni, fogalmazzunk úgy, hogy "nem mondták hogy nem lesz".

Várjuk hát a fejleményeket a műsorokban.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aerial-in.blog.hu/api/trackback/id/tr255747647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása