Aerial In

Input és Output - Akik látják és akik alkotják - Média és Kultúra

Tüzijáték és Ákos koncert tavaly augusztus 20-án

2014. augusztus 21. 16:50 - axeleda

Augusztus 20-a nemcsak ünnep, hanem alkalom az összejövetelre is. Erre példa az esti tüzijáték. Tavaly ezt tetézte még egy ingyenes Ákos koncert is 2013-ban, Budapesten, a Tabánban. Ezekről következik néhány jobban sikerült fotó. Inkább az utóbbi van most kihangsúlyozva.

P8215899.JPG

Este kilenckor a Duna-part a várakozó tömeg helye! Mindenki látni kívánja a nemzeti ünnep és nyár egyik búcsúajándékát, a fénypompás tűzijátékot, ami minden évben más és más. A Fővám térről figyeltük mi is a látványt.

A tüzijáték olyan cseles volt, hogy a kompakt gép nemigen tudta bevenni! Sokadik próbálkozásra sikerült azért lőni pár képet. Ezért mi csak mutatóban tettük ki őket, egyébként volt itt színpompa, csillagforma, egyenesek, görbék, minden. Jóval izgalmasabb mint ahogy az itt látszik:

P8205770.JPG

Az utcai lámpák nem igazán kedveztek a látványnak...

P8205799.JPG

De a lényeg csak ezután következett!

A túloldalon, Budán már várt minket egy nagy koncert! A Szabadság hídon és a Gellérthegy tövében jó ha el tudtunk férni!

Node a Tabánnál:

P8205835.JPG

Egy jó kétórás koncertttel fogadott minket valaki, egy gigantikus énekes!

P8205842.JPG

Így van! Ákos! Fantasztikus élmény volt az a két óra!

Nem voltunk túl közel, valahol a 18-as villamos sínjeinél tudtunk csak leállni és kikandikálni a tömegből, de amit kaptunk, az maximális volt! Volt itt régi dal és új dal is. Abba az időintervallumba egész egyszerűen nem lehetett belesűríteni azt az életművet, amit Ákos produkált az elmúlt évtizedekben. Inkább az újabb dalokra fektették a hangsúlyt, már a szóló korszakból, és kevés Bonanza Banzai beiktatással. A 2012-ben megjelent 2084 album dalából is válogattak!

P8205853.JPG

Ennek egyik poén-dala, a paródiának szánt Tipikus Sztereó olyannyira megtetszett az Irigy Hónaljmirigynek, hogy megcsinálták a paródia paródiáját, a Tragikus Videót! Hogy örüljenek, toldottunk hozzá közösen egy új sort az eredeti dalhoz, hogy lássák, nem baj mirigyek, lesznek még sikerek!

A koncertről filmfelvétel készült:

P8205859.JPG

Csak néhány cím a dal-áradatból: Előkelő Idegen, Tengermoraj, Veled Utazom, Ikon, Az Utolsó Hangos Dal, Minden Most Kezdődik El, Végre, Adj Hitet. (elképzelhető hogy valamit pluszban írtam ide)

P8205874.JPG

Szubjektíven, Ákosnak nagyon komoly, tartalmas dalai vannak, amik ennek ellenére abszolút nem szárazak! Nem egy lenge, könnyű műfaj az övé, de nagyon is érdemes figyelni arra amit mond. Képes szórakoztatni! Nem egy, hihetetlen finom költészetű száma van, elég csak gondolni a szerelmes dalaira. Minden szinten valami különlegeset alkot, és közben nem kell a régmúltból táplálkoznia, hanem a jelenben marad. Ő egy modern pop-költő.

Köszönjük mindkét eseményt a szervezőknek!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aerial-in.blog.hu/api/trackback/id/tr436619635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása